Två jazzkonserter med Gilbert Holmström, Rolf Jardemark och Margaretha Evmark

Välkomna till Kungsbacka Konsthall och Jazz & Vernissage med Gilbert Holmström-saxofon, Rolf Jardemark-gitarr och Margaretha Evmark-bas och sång. Det blir konserter kl 11.30-12.00 och 13.00-13.30.

Trion bjuder på såväl härliga jazztoner hämtat från jazzgiganter som Wayne Shorter, Miles Davis, Cole Porter som egna kompositioner.

Gilberts liv som jazzmusiker finn skildrat i skönlitterär form av författaren Claes Reit (Gilbert Holmström Jazzmusiker 2020). Vid 82 års ålder belönades Gilbert Holmström med Lifetime Achivenent Aword Ur Svensk jazzmotivering: Gilbert Holmström föddes på 30-talet i Göteborg. Det var en livespelning med Charlie Parker som fick honom att välja altsax. Instrumentets hemligheter lärde han sig i Malmö Musikkonservatorium parallellt med tandläkarstudier. Tandläkare och jazzmusiker, en av de mest lysande av den svenska jazzens freeformpionjärer med tenorsax som verktyg. Utan Misstankar med hans kvintett från 1965 är en milstolpe. Inledning på en frustande vital musikgärning som låtit sig inspireras av all jazz “post-bebop” i växelbruk. När kvintetten blev Mount Everest 1972 utforskades fusionen jazz-rock för att 1975 återvända till friheten med en annan milstolpe Waves from Albert Ayler, återutgiven år 2000. Gruppen blev “Årets jazz i Sverige” 1978. Efter ett par decennier av fortsatt växelbruk kom Mandelbrot Set 2007. En kraftfull påminnelse från en då 70-årig musiker om att jazz är en pågående forskningsresa.” Gilbert Holmström är fortfarande verksam jazzmusiker!

Margaretha Evmark & Rolf Jardemark har under många år spelat och turnerat ihop i många olika sammanhang och framförallt med en produktion där swing drottningen “Ella Fitzgerald” hyllades. Tillsammans har de gjort CD:n “Get out of town”, egna tolkningar av Cole Porters musik.

When?

November 19, 2022
- November 19, 2022

Where?

Kungsbacka
Kungsbacka konsthall

We use third-party cookies in order to personalize your site experience.