EVERYTHING

En glass, en tablett, en galax. Konstnären Maja Michaelsdotter porträtterar vardagliga föremål i den textila tekniken tuftning. Genom att leka med skala och placering presenterar de ett kontrasterande lager av mening och visar ofta på en komisk eller absurd aspekt av världen. Utställningen EVERYTHING på Textilmuseet presenterar ett tiotal verk varav fem skapats specifikt för utställningen i samarbete med museet.

Om konstnären
Maja bor och arbetar i Malmö där hon har sin egen tuftverkstad. Hennes arbete har uppmärksammats med utmärkelser som t.ex. Ung Svensk Form. Hennes verk har visats på separat och samlingsutställningar både i Sverige och internationellt. Sedan 2019 har Maja samarbetat med projektet Misschiefs och tillsammans med Paola Bjäringer producerat verk till specifika utställningar.

”Till utställningen EVERYTHING kommer mycket av min inspiration från det svartmålade rummet. Mörkret med sina klara öar av ljus skapar en rymdliknande känsla, som att jag är frikopplad från tid och rum. Jag vill i utställningen förstärka denna känsla och skapa en märklig men trivsam plats.” säger Maja Michaelsdotter

Kontaktuppgifter

Textilmuseet

Skaraborgsvägen 3A, Borås

Telefonnummer033-35 89 50

When?

September 24, 2022
- February 5, 2023

Where?

Borås
Textilmuseet

We use third-party cookies in order to personalize your site experience.