Fragment

I samband med utgrävningen av infrastrukturprojektet Västlänken i Göteborg har flertalet arkeologiska utgrävningar genomförts i staden. I Maritimans utställning Fragment uppmärksammas fynd från utgrävningsplatsen vid Packhuskajen och besökarna får en glimt av det liv som en gång pågick i Kronans Masthamn – en återupptäckt hamn från 1600-talet, belägen alldeles intill dagens Maritiman.

Masthamnen har legat under jord i nästan 160 år, och de upptäckter som arkeologerna har gjort i samband med utgrävningarna berättar en spännande historia om Göteborgs förflutna hamnliv. Tillsammans med Arkeologerna på Statens historiska museer samt Visuell Arkeologi har utställningen om Kronans Masthamn tagits fram för att nu visas på Maritiman från och med 1 juni.

I Fragment får besökarna ta del av saknade pusselbitar från stadens maritima kulturarv. Genom digitala 3D-modeller, filmer och foton kan historien om utgrävningen av nio vrak – samt tillhörande lämningar från människor som verkat och levt i över tre århundraden i den en gång så livfulla Masthamnen – nu äntligen följas på nära håll.

Fragment visas i Stora Tullhuset från 1 juni, och ingår i Maritimans ordinarie utbud under säsongen 2022. 

When?

November 2, 2022
- December 31, 2022

Where?

Gothenburg
Maritiman

We use third-party cookies in order to personalize your site experience.