Gosia Kosiec på Miva Fine Art

Gosia utvecklar ständigt sin konst och har fått en position inom samtidskonsten. Att mötas av Gosias magnifika porträtt är en hisnande upplevelse. Med sina sinnrika penseldrag, ofta i olja, omges besökarna nästan av porträtten. Målningarna förmedlar bilden till betraktaren genom att låta siffrorna och bokstäverna i konstverken ge sitt fokus med motiven i bakgrunden. Dess stora djup och inre rörelse gör att åskådarna stannar kvar och fokuserar länge i verken.

Gosia påminner om det kontrollerade förkroppsligande av tiden vi lever i. Den ständigt föränderliga livsresa man går igenom, med en outtömlig kamp mot flödandet av information i samhället. En kamp som inte går att vinna!

Gosia Kosiec föddes 1975 och av samma generation är Zeynep Akpolat, Sébastien Cosset, Karine Marenne, Sara Goldschmiedt och Bruno Duhamel.

Gosia inspireras främst kreativt av 1980-talet. 1980-talet var en era av ökande global kapitalism, politisk omvälvning, global massmedia, rikedomsskillnader och unik musik och mode, präglad av hiphop och elektronisk popmusik. Detta hade en stark inverkan på generationen artister som växte upp under denna era. Berlinmurens fall i slutet av 1980-talet markerade slutet på det kalla kriget, men eran präglades också av den afrikanska svälten. Under denna tid inkluderade ledande konströrelser Neo Geo, The Pictures Generation och Neo-Expressionism, som tog ett särskilt fäste i Tyskland, Frankrike och Italien. Konstnärer som Anselm Kiefer, Jörg Immendorf, Enzo Cucchi, Francesco Clemente och Julian Schnabel var ledande konstnärer som arbetade vid denna tid, tillsammans med Jean-Michel Basquiat, Keith Haring och Kenny Scharf, som utvecklade gatukonst- och graffitirörelserna, som snabbt fick ett erkännande.

Titta in och beskåda fantastiska verk av Kosiec på Miva Fine Art. Vernissage av utställningen äger rum lördag 5 november 11.00-17.00.

When?

November 5, 2022
- November 5, 2022

Where?

Gothenburg
Miva Fine Art

We use third-party cookies in order to personalize your site experience.