GRANT + Jelly Crystal

GRANT

GRANT åker på höstturné! Efter att ha tillbringat våren på turné som hyllad support till Albin Lee Meldau och sommaren på den omfattande Kalasturnén (med bl.a Bob Hund, Markus Krunegård, Johnossi) är det nu äntligen dags för GRANT att åka ut på egen headlinerturné.

”I höst kommer jag att åka ut på min första riktiga soloturné sedan innan pandemin och det finns inte ord för hur mycket jag har längtat och sett fram emot att spela och möta en publik. Det kommer att bli väldigt intimt och mäktigt” fortsätter GRANT.

År 2018 tog GRANT svenska folket med storm när hon debuterade med singeln ”Waterline” och debutalbumet “In Bloom”. Hennes vackra dramatiska pop, mystik och en röst att förälska sig i ledde till både P3 Guld- och Grammisnomineringar samt korades till ”Framtidens Artist av Sveriges radio, P3. Sedan dess har hennes släppta singlar och EP:n ”Vertigo” fått fina rosor i internationell press. Hon har bland annat utnämnts av den engelska branschtidningen Music Week till “This Week’s Hottest Brand New Act” och av tastemakersajten The Line of Best Fit fått hyllningen “Vertigo confirms Swedish singer GRANT’s status as a frighteningly talented sensation” med 8,5 i betyg.

I maj släppte hon sitt hyllade andra album, ”Truth & Consequences”, som fick hennes sårbara och stora röst att fortsätta beröra hjärtan. Nu släpps nya singeln ”Kiss Me” – den sista pusselbiten att fullborda albumet.

”Den handlar både om att omdefiniera och återupptäcka varandra i ett förhållande. En kyss kan förändra allt och ’Kiss Me’ var den sista biten som behövde komma på plats på albumet” säger GRANT.

Jelly Crystal

Filip Johnson är sångaren, låtskrivaren och multi-instrumentalisten bakom soloprojektet Jelly Crystal. Med rötterna i pophistoriens klassiska melodier och den svenska indierockscenen har han skapat ett helt eget uttryck som andas lika mycket dåtid som framtid.

Sedan debuten 2017 har Jelly Crystal släppt en rad hyllade singlar, två EP:n och flera korsbefruktade samarbeten med artister som Shitkid, Adrian Lux, Sibille Attar, Esther och Stella Explorer. Utöver soloprojektet har han även funnits med i bandkonstellationer som HOLY och Vacation Forever, samt medverkade på Kite’s legendariska spelning på Kungliga Operan i slutet av 2020.

2021 släpptes det kritikerrosade debutalbumet ”Freak Show”, där han var fortsatt trogen allt det som tidigare kännetecknat honom som artist – genom experimentell och okonventionell pop. Albumet ledde även till utmärkelsen ”Årets Kompositör” på Manifestgalan med motiveringen; ”Kompositionerna är på ytan elegant tidlösa och klassiska men genomsyras av ett stökigt, fritt och drabbande uttryck. Ett djärvt mångfacetterat och vågat debutalbum med låtar som dröjer sig kvar”.

When?

November 4, 2022
- November 4, 2022

Where?

Kungsbacka
Kungsbacka teater

We use third-party cookies in order to personalize your site experience.