ORD på Lilla

Människans vilja och driv att sätta ord på sitt liv och sin omvärld har försett och förser oss med en aldrig sinande källa av scenkonst. Spoken Word är en sådan konstform, kanske i dess renaste form? Spoken Word är muntligt framförd poesi, en ordbaserad konstform som, i likhet med poesin, kan ha lika många uttryck som det finns röster i världen. Den är i sin rak- och enkelhet såväl lättillgänglig som svår att värja sig mot och har förmågan att beröra dig som lyssnar på djupet.

ORD på Lilla är Borås Stadsteaters nya scen för Spoken Word. Här kommer de att bjuda dig på det bästa Sverige har att erbjuda när det kommer till poesi och berättande. På deras Lilla scen möts prisbelönta scenpoeter, hiphopartister, Poetry Slam-vinnare, författare kända för sitt målande språk och fängslande nytillskott inom Spoken Word-scenen.

Du får också ta del av Klassikerkvarten, där en av Borås Stadsteaters skådespelare delar med sig av verk skrivna av mer eller mindre kända poeter, författare och dramatiker som gått ur tiden men lämnat ett bestående konstnärligt avtryck efter sig.

Den enda gemensamma nämnaren för akterna är kärleken till språket och det enda som krävs av dig som publik, är att du är villig att lyssna.

Kvällens röster
Vid säsongens andra tillfälle av ORD på Lilla bjuds du på en febrig, rapp, mustig och skarp blandning av röster. Tre röster som på olika sätt skildrar sin samtid i all dess skörhet, skevhet och storslagenhet. Kom och låt dig golvas – ja, det är nog det bästa sättet att beskriva det på – av Maria Maunsbach, Oskar Hanska och Sara Garib. Vi längtar!

Maria Maunsbach
Maria Maunsbach är författare bosatt i Malmö. Hon har skrivit Bara ha roligt (2018), Hit, men inte längre (2019) och Lucky Lada och jag (2022). Hon driver även Debutantscen Malmö i samarbete med Malmö Stadsbibliotek, har skrivit pjäsen En magisk man för Malmö Dockteater och är verksam som krönikör i Sydsvenska Dagbladet.

Oskar Hanska
Oskar Hanska är en av Sveriges ledande Spoken Word-poeter. Flerfaldig Svensk Mästare i Poetry Slam, Skandinavisk Mästare och Europas bästa poet i VM i Frankrike. Han har turnérat sedan 2005, med över 1000 uppträdanden i Sverige och andra länder, bland annat Sydafrika och USA. 2021 var han aktuell med SVT-dokumentären “Spoken Word på Dramaten”. Med en sårbar blick på pajad manlighet, sabbad uppväxt, klasskomplex och politisk ängslighet har Oskar aldrig varit så drabbande och febrig som nu.

Sara Garib
Sara Garib debuterade som poet på scen i slamtävlingen Ortens Bästa Poet 2018. År 2020 släppte hon sin första diktsamling Bakom Höghus och sedan dess har hennes dikter synts i tidningar, kulturhus och på museum. Sara har framfört sin poesi på diverse scener både nationellt och internationellt – från Uppsala hela vägen ner till Sydafrika.

Johanna Lillvik
Teatralisk sång, sirliga pianoslingor, ösiga trummor och en sjungande bas. Den 30 september i år släppte den Boråsbördiga sångerskan och låtskriverskan Johanna Lillvik albumet “The love hate syndrome”. Dessa 12 spår utgjorde en efterlängtad uppföljare på hennes självbetitlade EP som såg dagens ljus i januari 2017. Kritikerna var då överens om att musiken hon skriver är en så unik blandning av genrer att hon mycket väl skulle kunna bli grundare av en ny. Ena stunden är det lekfullt, i den andra stunden allvarsamt, men hon tar alltid publiken med storm. Denna karismatiska och annorlunda låtskriverska gästar ORD på Lilla med endast sig själv och sitt piano. Mer naket och utelämnande kan det knappast bli.

Information
ORD på Lilla håller på cirka 1 timma och 30 minuter.

Kontaktuppgifter

Borås Stadsteater

P A Halls Terrass 2
503 42 Borås

Telefonnummer033-35 35 35

When?

November 23, 2022
- November 23, 2022

Where?

Borås
Borås stadsteater

We use third-party cookies in order to personalize your site experience.