Tisdagar på Kulturhuset: Jeanette Schäring, miljö och textilkonstnär

Välkommen till tisdagar på Kulturhuset som denna afton bjuder in till en flerdimensionell föreläsning för olika sinnen med konstnärliga, holistiska och poetiska inslag på Textilmuseet.

Jeanette Schäring är en nationell och internationell transdisciplinär miljökonstnär som korsar mellan konst, hantverk, vetenskap och filosofi. Hon har med bland andra, Uppsala universitet, Chalmers, Göteborgs Universitet och Riksantikvarieämbetet ingått i interdisciplinära samarbeten där hantverk, konst, vetenskap, växter och färg har korsbefruktat varandra.

Under föreläsningen berättar, visar och gestaltar miljökonstnären delar från den konstnärliga process hon haft på Textilmuseet under senvåren och sommaren. På plats får du möjligheten att se, höra, känna, ta och lukta på resultaten av växtfärgningsprocesser, fotosyntesernas färger och naturmaterial.

Om Tisdagar på Kulturhuset
Höstens program för tisdagar på Kulturhuset handlar om att hylla naturens skönhet och lyfta fram exempel på hur miljöfrågor, naturens egenskaper och vår relation till naturens djur kan belysas igenom konstnärliga processer och verk. Fyra miljökonstnärer berättar om, visar upp och gestaltar naturens skönhet igenom konstformerna fotografi, musik, ekopoesi, textil och kroppsmålarkonst.

Kontaktuppgifter

When?

November 29, 2022
- November 29, 2022

Where?

Borås
Textilmuseet

We use third-party cookies in order to personalize your site experience.