Tore Hagman – Det ovanliga i det vanliga

Tore Hagman började fotografera i tonåren och har varit yrkesverksam som fotograf, författare och föredragshållare sedan 1980. Mest känd har han blivit för sina bilder från odlingslandskapet och samspelet mellan mark och människor.

Han har erhållit en rad stipendier och utmärkelser. Flera av dessa har han fått för sin gärning som dokumentärfotograf. Han var också den förste som av Naturvårdsverket 2002 utsågs till ”Årets Naturfotograf”.

Han har svarat för fotografierna i ett trettiotal böcker. De mest uppmärksammade är ”Mulens marker” och ”Västkust”. I den senaste boken ”Vår tid med jorden” svarar han för både text och foto.

Tore har de senaste åren sökt sig bort från det traditionella naturfotograferandet och försökt hitta nya fotografiska vägar. Han har stannat upp för motiv som finns lite överallt, men ändå upplevs som udda och ovanliga.

Motiv som de flesta förmodligen inte observerar. Många av dessa uppenbarar sig en kort tid och är sedan borta för alltid. På samma sätt som hans bilder från det gamla odlingslandskapet blir dessa fotografier en dokumentation av vår samtid.

Utställningen ”Det ovanliga i det vanliga” innehåller bilder hämtade från landsbygd, samhällen och mindre städer i Västergötland fotograferade de allra senaste åren.

Kontaktuppgifter

Abecita Popkonst och Foto

Herrljungagatan 15, 506 30 Borås

Telefonnummer0768-350 102

When?

October 6, 2022
- January 22, 2023

Where?

Borås
Abecita Popkonst och Foto

We use third-party cookies in order to personalize your site experience.