¡Viva México!

Mexikos historia präglas av både föränderlighet och motståndskraft. Den handlar om världar som skapas och går under, stora kulturer som blomstrar, ett område som erövras och ett land som efter lång kamp blir självständigt. Berättelser om livet och döden följer oss genom utställningen och fångar några ögonblick i Mexikos historia. Denna historia är fylld av konflikter och tragedi men också motståndskraft och humor. Den handlar om mörker och morgondag, om liv och död.

Den nära relationen mellan liv och död är ett centralt tema i det mexikanska kulturarvet. I flera år har firandet av högtiden Día de Muertos (De dödas dag) anordnats på just Världskulturmuseet tillsammans med Mexikanska föreningen i Göteborg och intresset för dessa frågor är stort hos besökare i alla åldrar.

Utställningen riktar sig till flera generationer och erbjuder barnen ett speciellt spår att följa – genom tassavtrycken från den mytomspunna nakenhunden Xolo. Med ett välkomnande tilltal och aldrig tidigare utställda föremål ur samlingarna, hoppas Världskulturmuseet kunna skapa möten mellan människor i olika åldrar och med skilda erfarenheter.

Det handlar om världar som skapas och går under, stora kulturer som blomstrar, ett område som erövras, ett land som blir självständigt. Om människor som lever, firar och sörjer – då som nu.

All text finns även på spanska och engelska.

When?

November 2, 2022
- January 8, 2023

Where?

Gothenburg
Världskulturmuseet

We use third-party cookies in order to personalize your site experience.