Öckerö

Öckerös öar erbjuder en upplevelse som inte liknar någon annan. Öckerö är en del av Göteborgs norra skärgård och är en plats för sagor och traditioner. Med minnen och berättelser som sträcker sig tillbaka till vikingatiden, utstrålar de pittoreska öarna en känsla av stolthet och styrka. Du kan resa till de olika öarna med båtar som drivs av den lokala kollektivtrafiken, eller boka en båttur med sightseeing samt möjligheten att uppleva autentisk fiske till havs.

Vikingahistoria

Öarna tillhörde en gång de norska kungarna under vikingatiden, där de till och med byggde hus att bo i för att vara nära sin flotta.

Förslag på rutt

Vet inte var du ska börja? Här är en förplanerad rutt genom Öckerö som kommer att hjälpa dig att komma igång med din upptäcktsresa

Viking History

The islands once belonged to the Norwegian kings during the Viking Age, where they even built houses to reside in in order to be close to their fleet.

Öckerö´s Official Visitor´s Guide

Öckerö offers a pleasant stay among shops, restaurants and fishing boats. Accommodation facilities and many pitches are open all year round. Experience magical nature and exciting sea adventures. Explore more of Öckerö.

Suggested route

Don’t know where to start? Here is a pre-planned route through Öckerö that will help you get started on your exploration.

Planera din egen rutt

Plocka med dig den interaktiva kartan och ge dig ut på en färgglad resa genom lantligamiljöer och urbana landskap. Dags att utforska en av världens främsta destinationer för gatukonst!

Följ Öckerö kommun på sociala medier

Vad händer i Öckerö kommun?

Letar du efter fler saker att göra medan du är i området? Kombinera din gatukonst-upplevelse med lokala festivaler, utställningar, turistattraktioner, de bästa restaurangerna och Västra Sveriges majestätiska natur.

We use third-party cookies in order to personalize your site experience.